Mode, bloemen en cocktails

Mode, bloemen en cocktails

Tijdens de modeweek van Milaan (april 2017) moet de installatie van bloemenkunstenaar Thierry Boutemy een van de blikvangers worden.
In de ‘Belvedere Garden’ creëren Boutemy en Belvedere Vodka een natuurervaring die uitsluitend bestaat uit de grondstoffen van Belvedere Vodka en de lentecocktails van Spritz, met name Pools rogge, verse kruiden, citrus en komkommer.

Fransman Boutemy woont en werkt in Brussel. Hij ontwierp de set van Sofia Coppola's film Marie Antoinette en werkte al samen met wereldsterren als Lady Gaga, Viktor & Rolf en Lanvin. Ook voor het huwelijk van Kanye West en Kim Kardashian in het Belvedere Fort maakte hij bloemencreaties. Waarom hij dit keer met Belvedere Vodka samenwerkt? “Met mijn bloemen probeer ik authentieke verhalen te vertellen en prachtige poëzie te maken”, vertelt Boutemy. “Ik keer altijd terug naar de rauwe natuurlijkheid van de dingen. Ik roep in mijn werk emoties op die geworteld zitten in het minimalisme. Vaak heb je slechts een handvol ingrediënten nodig om poëzie te maken, net zoals Belvedere Vodka”, licht hij verder toe.

 “De geweldige bloemenkunst van Thierry en zijn diepe respect voor de natuur spraken ons onmiddellijk aan”, zegt Charles Gibb, directeur van Belvedere Vodka. “Hij deelt onze filosofie van eenvoud, elegantie en stijl, waardoor de synergie in dit partnerschap echt perfect zat.”

Lukt het je niet om de creaties in Milaan te gaan bekijken? Geen nood, aan deze cocktail zal je vast even veel plezier beleven:

Belvedere Spritz

30 ml Belvedere Vodka - 30 ml Lillet Blanc - gelijke delen spuitwater en Fever-Tree-tonic - 2 partjes pompelmoes  - 1 takje tijm - ijsblokjes

Doe de ijsblokjes, de wodka en Lillet Blanc in een spritzglas. Vul aan met gelijke delen spuitwater en tonic.
Garneer met de pompelmoespartjes en een takje tijm.